Ik maak een klein dansje op de salontafel. Het is gelukt!
Mijn inschrijving in het CAT register is een feit. Ik ben aangesloten bij deze beroepsvereniging als Level 3 therapeut. Het gevoel een erkend coach te zijn doet veel met mij. Daarnaast heb ik ook mijn AGB codes binnen en mag ik mij PGB aanbieder noemen. En als kers op mijn te groeien taart ook nog eens ingeschreven bij een prachtige organisatie: Samen Sterk Zorg. Deze organisatie heeft een prachtige visie waar ik mij helemaal bij aan kan sluiten.
Dit jaar begon al zo lekker. Ik mocht gezinsondersteuning op PGB basis gaan bieden aan een jong gezin. De zorg over een tweeling van 3 en de ondersteuning van hun ouders. Nog steeds ben ik bij dit gezin en kom er 2 dagen in de week. Wat een warm nest is het en wat zie ik groei bij beide mannekes. Ook moeder knapt weer op en kan de lichtere dingen weer zelf. Mijn ervaringen als PM-er komen heerlijk van pas en ik kan verschillende ontwikkelingsgerichte thema’s aanbieden. Hoe fijn is het om dan de glunderende koppies te zien. En wat geniet hun moeder hier weer van.
Een volgend PGB aanvraag is onderweg. Een moeder die uit een huiselijk geweld situatie komt heeft mijn hulp gevraagd en we gaan proberen of de ondersteuning voor haar en de begeleiding van haar 2 jonge kinderen middels PGB haalbaar is. Voor alle 3, want de trauma’s maken een stabiele ouder/kind relatie erg lastig. Ook hier zie ik dat de spiegel zijn werk doet. De kinderen spiegelen onbewust de emoties van moeder. En zij raakt daardoor nog emotioneler. Wat zou het fijn zijn om hier de liefde weer te laten groeien.
Voor het pedagogisch coachen heb ik geen codes en dergelijke nodig, maar ook daar zie ik mooie dingen gebeuren. PM-ers die zich bewust worden van hun eigen gedrag. Zij staan open om naar hun eigen handelen te kijken. Hoe reageer jij op het gedrag van een peuter wanneer deze boos is? Hoe ga je daar mee om en wat doet het met je? Kijken vanuit een positief oogpunt naar je eigen reactie. Niets is goed of fout. Puur en open kijken naar wie je bent. Waar sta ik als PM-er in mijn kracht. En hoe kan ik krachtiger worden?
Wat ik duidelijk probeer te maken is dat kinderen onbewust gedrag laten zien wat wij uitzenden. Zij vertalen onze emoties en gevoelens. Dat maakt van hen nog geen “lastige’ kinderen. Het gedrag wordt door ons als minder positief ervaren, toch geeft reflectie naar ons eigen gedrag ons de handvatten met ongewenst gedrag om te gaan. Ben je nieuwsgierig geworden hoe dit dan werkt, dan ben je welkom om vrijblijvend een gesprek met mij aan te gaan.

Meer informatie?
Wilt u direct meer informatie, neem gerust contact op met Rian of plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek.