Over Rian

Kindercoach & Gezinscoach
 
 

Mijn naam is Rian Feiken-Ufkes, Gezins-en Kindercoach, en de drijvende kracht achter Je Weerspiegeling. Ik ben moeder van 2 jong volwassen kinderen, getrouwd met Jan en hij is vader van 2 volwassen kinderen.

 

Ervaring & achtergrond

Al ruim 24 jaar werk ik met kinderen. Eerst op een kinderdagverblijf en vanaf februari 2004 tot heden in de peuteropvang/op de voorschool. Ik begeleid de peuters  op hun levenspad. Ik ondersteun ze daar waar nodig en ben een luisterend oor voor hun ouders/verzorgers. Juist de kinderen die extra ondersteuning nodig hebben zijn bij mij erg welkom. Mijn visie is dat ieder kind uniek is en dan ook mag zijn wie het is. Op een positieve manier begeleid ik hen naar hun eigenheid en identiteit. In hun eigen tempo en op hun eigen manier. Door het werken met peuters ben ik nieuwsgierig geworden naar hun gedragingen. Individueel of in een grote groep. Wat doen ze, wat laten ze zien en wat vinden ze leuk?

Kinderen zijn nog heel open en puur in hun gedrag en in hun opmerkingen. Zij spiegelen ons als volwassene. Zij laten middels hun gedrag zien wat ze voelen. Ook voelen ze exact aan wanneer ze voor de gek gehouden worden. Kinderen willen op een eerlijke en oprechte manier behandeld worden. In hun eigen taal en op een respectvolle manier.

 

 
 
 
 
 

Kindercoach & Gezinscoach

De laatste jaren krijgen steeds meer kinderen een labeltje. Mijn vraag daarachter is dan ook vaak een waarom? Om deze reden had ik de “Beeldcoach” opleiding gevolgd. Middels video opnames bespreek je met de volwassene datgene wat je ziet op beeld. Hoe verloopt de interactie tussen kind en leidster/ volwassene. Uitgangspunt is daarbij vanuit een positief oogpunt te kijken hoe je reageert op bepaalde situaties. Het is een prachtig middel om samen te bouwen aan een goede relatie tussen volwassen en kinderen. Maar ook tussen volwassenen onderling.

Daarnaast voel ik veel en daar zijn vaak geen woorden of verklaringen voor te vinden. Ik wilde dus nog meer verdieping en ging zoeken. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Sylvia Leegwater. Haar opleidingsinstituut “Dreamchild” sprak mij aan en ik ben haar boeken gaan lezen. Uiteindelijk heb ik besloten om de opleiding te gaan doen. Wat voelde dat als thuiskomen. Hier kon ik wat mee en het heeft mijn visie alleen maar versterkt. Een ieder is uniek, je mag jezelf zijn! Ik ben afgestudeerd en mag mijzelf Gezins-en Kindercoach noemen.

 

Access Bars

Ik heb in april 2018 Acces Bars gevolgd en ben gecertificeerd om dit in mijn praktijk te mogen toepassen. 

Access Bars is een tool die een andere manier van functioneren op deze planeet neerzet en makkelijker maakt. De Bars zijn 32 punten op het hoofd waarin je alle gedachten, ideeën, overwegingen, emoties en houdingen opgeslagen hebt, die je in elk leven dat je ooit gehad hebt belangrijk achtte. 

Wanneer je Bars laat doen, is het net alsof je de delete-knop van je computer indrukt. Zie de Bars als de harde schijf van je computer. Het is letterlijk alles wat je leven na leven hebt opgeslagen. Het nalopen van de Bars verwijdert deze bestanden en programma’s, zodat ze niet langer in je leven zijn en niet iedere keer automatisch verschijnen.

Bars kan worden gebruikt om verandering mogelijk te maken op allerlei gebieden van jouw leven. Als je je Bars laat nalopen verlicht het jouw lichaam en geeft het meer gemak.

Ik heb in mijn praktijk een heerlijke ligstoel waarin je lekker mag ontspannen en even niets moet. Je sluit je ogen en ik laat je energie weer stromen door de 32 punten licht aan te raken. Mocht je niet in staat om naar mij toe te kunnen komen, kom ik naar jou. Het geven van Bars vind ik een cadeautje. Gun jezelf dat cadeautje.

Meer informatie over de Access Bars is te vinden op: www.AccessConsciousness.com

 

 

 

Meer informatie?
Wilt u direct meer informatie, neem gerust contact op met Rian of plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek.