Maandag 16 december was het dan zover. Ik mocht een gastles gaan geven op het Drenthe College te Emmen. En dat vond ik naast reuze spannend ook erg leuk. Uit enthousiasme en nieuwsgierigheid had ik me aangemeld. Immers was ik zelf ook ooit een (S)AW studente en heb ik nog altijd veel aan het toen gegeven aanbod gehad. Ik denk dat ik me daar voor het eerst open moest stellen en uit mijn veilige comfortzone moest stappen. Ik herinner me de talloze huilbuien thuis, want jezelf presenteren vond ik doodeng.

En hoe leuk is het om opnieuw een school binnen te mogen wandelen, sfeer te proeven en met 3e jaars SAW leerlingen te mogen sparren over gedrag. Want daar zou ik het over gaan hebben. “Wat doet gedrag van een ander met jou?”

Na kennis te hebben gemaakt met hun mentor en het lokaal omgetoverd te hebben tot een leuke setting, druppelden de eerste leerlingen binnen. Ze waren verbaasd dat ze in een kring moesten gaan zitten. Vanaf het begin was er een open en vertrouwde sfeer. Ik had uitgelegd waarom ik voor een kring had gekozen en dat vonden ze fijn. Immers een kring biedt geen leider, maar ben je gelijkwaardig aan elkaar.

Ik heb een tweetal oefeningen met ze gedaan. Ook hun mentor deed mee en dat vonden ze te gek. De sfeer was goed en bleef goed. Ze waren geïnteresseerd en durfden kritische vragen te stellen. En daar verdienen ze dan ook zeker een dik compliment voor. Want hoe stoer is het dat je met een onbekende en je mentor gaat sparren over gedrag. Juist op deze leeftijd is het lastig jezelf een spiegel voor te houden, laat staan jezelf kwetsbaar op te stellen. Deze leerlingen zien elkaar niet dagelijks en zitten ook niet bij elkaar in een groep. Ze zien elkaar in sub groepen en toch voelden ze zich veilig genoeg om te sparren over gedrag.

Ik heb genoten van deze middag en heb de complimenten dankbaar in ontvangst genomen. Voor mij was dit mijn eerste gastles en het smaakt naar meer. Wat heb ik genoten om mijn visie over gedrag te mogen delen. In een setting waar ruimte is voor ieders idee en visie. Een setting waar niets fout of goed is. Een setting waar je jezelf mag zijn. Hoe leuk is het dat ik als coach ook weer spiegeltjes heb mogen zien. Dat ik met deze inzichten verdere stappen ga zetten op mijn coach pad. Dit dankzij de feedback waar ik om had gevraagd. Deze was positief en ze gaven mij naast de tops ook tips waar ik mee aan de slag ga.

Ik ga mijn ideeën uitwerken en op papier zetten. Op naar nieuwe gastlessen en workshops!

 

 

 

Meer informatie?
Wilt u direct meer informatie, neem gerust contact op met Rian of plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek.