Het is alweer 6 weken geleden dat ik mijn praktijk moest gaan sluiten. Dit is gekomen door het Corona virus die Nederland in zijn greep houdt. Fysiek contact is op je naaste familie na bijna niet meer haalbaar. Onze 1,5 meter afstand wordt al als normaal gezien. Ik ben nog nooit zo actief geweest op whatsapp en heb daarbij ook nog eens het video bellen ontdekt. Want het virus doet iets met ons als mens. En een ieder gaat daar op zijn eigen manier mee om.

En dat mag. Jullie emoties mogen er zijn. Ik help en ondersteun jullie daarbij. Alles mag er zijn. Angst, stress en verdriet. Sommige van jullie voelen zich eenzaam, ook dat mag.

Dan zijn er nog een paar die mij vertellen dat ze het wel rustig vinden zo. Even geen moeten. Er is tijd om na te denken. Als ik iets zou willen veranderen wat zou dat dan mogen zijn? Een vraag die ik veel gehoord heb. Stel jezelf gerust die vragen. Zet je gedachtes op papier. Kijk en voel maar wat het met je doet. Soms komen er prachtige inzichten waar je mee aan de slag kunt. Zelf heb ik ervaren wat het online werken met mij doet. Ik wil de telefoon wel eens in de sloot gooien, snakkend naar een gesprek in het echt. Snakkend om een knuffel te geven aan iemand die dat nodig heeft. Er gewoon zijn…

Ik als een echt mensenmens mis de fysieke contacten, ik mis de kinderen waar ik mee werk. Toch voel ik ook enorme trots. De creativiteit die ik zie, de zelfstandigheid die ze laten zien en de prachtige oplossingen die ze bedenken. Daar word ik blij van. En natuurlijk mogen ze boos zijn, het ik ook niet niks. Huiswerk van school, mama die ineens voor juf gaat spelen, even niet spontaan naar vriendjes en vriendinnetjes toe, even geen sport en papa en mama werken ook nog eens thuis. Dan ontstaat er frustratie en dat mag. Laat dat toe en heb het er met elkaar over. Geef ontspanning, laat de boel de boel en maak plezier.

Ik weet dat dat makkelijker klinkt dan dat het misschien uit te voeren is. Toch helpt het wanneer het hele gezin in een schaterlach uitbarst. Geniet van elkaar en van de kleine dingen. Ook voor jullie als ouder/ verzorger valt het niet mee. Geen tijd voor jezelf, iedereen is alsmaar thuis. Dat doet ook wat met jullie. Ook jullie mogen je emoties laten zien. Je bent een mens en mensen hebben gevoel. Toch slaan jullie je er dapper doorheen.

Ik ben trots op jullie! Jullie doen het toch maar even!

En wanneer het even niet zo gaat zoals jezelf graag zou willen dan ben ik er. Samen komen we dan net weer dat kleine stukje verder.

Veel kracht en liefde voor jullie allemaal. 

Meer informatie?
Wilt u direct meer informatie, neem gerust contact op met Rian of plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek.