Het is alweer 1 jaar geleden dat een gek virus ons in zijn greep houdt. Ondanks dat is er veel gebeurd. En zit hier een dankbare coach. Dankbaar dat ik mijn cliëntjes zie lachen en zie spelen. Dankbaar dat ik het luisterend oor mag zijn. Dankbaar dat ik er gewoon mag zijn. Dankbaar dat niet iets goed of fout is.

Dankbaar dat ik nog steeds de lach op de kindersnoetjes zie wanneer ik binnen kom. Dat ze willen weten welke spulletjes ik heb meegenomen. Gaan we knutselen of gaan we een spel doen? De nieuwsgierigheid van dat wat er in mijn tas zit doet mij stralen. Even iets anders dan achter de laptop of tablet te moeten zitten. Al mogen de meeste kinderen nu ook weer naar school. De knuffels die ik krijg van de jongsten. Want zij mogen knuffelen in deze gekke tijd.

En het is een gekke periode. Ik zie dat rust goed doet, maar dat ze eigenlijk ook wel weer willen sporten, even met mama naar de dierentuin. Of gewoon je verjaardag willen vieren met iedereen en niet met alleen maar een oom of een tante. Weer gezellig naar opa en oma toe te mogen. Ook ik ben er wel weer aan toe om eens lekker op een terrasje te gaan zitten en te kletsen met vrienden. Daarnaast ben ik met een opleiding bezig en dat mag zoals het nu lijkt ook weer fysiek te mogen. Heerlijk!

Op dit moment begeleid ik een jongen van 7 en een meisje van 6. Broer en zus. Beiden hebben veel meegemaakt en ze weten niet zo goed waar ze met hun boosheid en angst naar toe moeten. Wat doe je als kind wanneer je mama niet verdrietig wil maken. Zoals het jongentje zegt: “Mama heeft het al zo moeilijk”.  Door creatief te zijn en gebruik te maken van mijn emotiekaarten lukt het hen beiden om uiting te geven aan hun gevoelens. We schilderen, we tekenen, we timmeren, we dansen en maken verhaaltjes. Iedere week zie ik de kleine stapjes die ze maken. daarnaast groeit ook hun moeder. Haar spreek ik ook wekelijks. Niet alleen evalueren we de voortgang van haar kinderen,  het tafelgesprek waar de kinderen hun eigen verhaal mogen doen, maar ook haar eigen proces. Want ook zij krijgt van mij de ruimte om over haar pijnstukken te mogen praten. De inzichten die ze daar weer uit kan halen maakt dat ze rustiger wordt.

Ik zie een gezin wat weer vertrouwen krijgt, waar ruimte is voor vrolijkheid en waar de liefde voor elkaar weer mag stromen.

Dat maakt mij een blij mens.

Meer informatie?
Wilt u direct meer informatie, neem gerust contact op met Rian of plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek.